Deputé, week 25 van dag tot dag (2024)

De weken gaan maar open en dicht en gaan razendsnel. Het reces - lees vakantie - nadert met rasse schreden en om heel eerlijke zijn, ik kijk ernaar uit en ik ben er wel aan toe om een beetje gas terug te nemen.

In deze nieuwsbrief

  1. Stof tot nadenken - blijf zelf nadenken
  2. De week van dag tot dag - oud D66 statenlid maakt overstap?
  3. Haringparty - het goede doel KiKa
  4. Christen Unie van zijn geloof af?
  5. Quote van de week

Stof tot nadenken

Het is waardevol om alert te blijven en actief na te denken, zelfs te midden van gevestigde procedures en structuren.

Laat je hersenen niet thuis op het nachtkastje liggen - zonder denkkracht komen we niet verder

Blijf zelf nadenken en laat je niet enkel leiden door processen en adviezen. Maar gebruik je gezonde verstand. Sta open voor verschillende perspectieven en ideeën, zelfs als ze afwijken van de standaardprocedures en adviezen. Door open te staan voor nieuwe informatie, kun je je denken verrijken en jezelf blijven uitdagen.

Wees niet bang om vragen te stellen en te graven naar .........waarheden en onwaarheden. Door vragen te stellen, kun je beter begrijpen waarom bepaalde procedures en adviezen bestaan en hoe deze mogelijk kunnen worden verbeterd of zelfs in het algemene belang terzijde kunnen of moeten worden geschoven.

Het is een waardevolle eigenschap om trouw te blijven aan je denkvermogen en niet klakkeloos de procedures te volgen. Door bewust te blijven nadenken en jezelf uit te dagen, kun je groeien en bijdragen aan vernieuwing en verbetering, zelfs binnen vastgestelde structuren.

Maandag

Portefeuille overleg

Met andere andere de volgende onderwerpen:

Als agrariër of grondgebruiker bent u zelf verantwoordelijk voor het voorkomen of beperken van faunaschade. Dat is nu eenmaal de regel. Om voor een tegemoetkoming in faunaschade in aanmerking te komen, is het nemen van niet-dodelijke preventieve maatregelen daarom in de meeste gevallen vereist.

Afscheid van de directeur

Vervolgens in de middag naar Joan van der Velden welke afscheid neemt van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) welke hij met verve heeft geleid en gezond achterlaat voor zijn opvolgster Petra Smits.

Deputé, week 25 van dag tot dag (1)
Vertrekkend directeur SLZ laat gezonde en bloeiende groene organisatie achter

Mooie vertolking van dit afscheid treft u aan de website van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en klik op deze link.

Fractie en coalitieoverleg

In de avond een overleg met de coalitie fractievoorzitters Antje Dees Joan van Burg Daniëlle de Clerck Hannie Kool-Blokland en de gedeputeerden van de Provincie Zeeland .

Christen Unie maakt overstap en van zijn geloof af?

Na het overleg sluit ik aan bij de fractie van de ChristenUnie met als fractievoorzitter en gewaardeerd statenlid Lizo Koppejan . Ik kan het toch niet nalaten om wat bijbel les te geven en de uitspraak onder in mijn nieuwsbrief nader te verklaren. Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet gegrepen of begrepen beste Lizo Koppejan .

Is Lizo Koppejan met zijn team al zo ver dat ze in ons kamp komen? Het lijkt er wel op als ik zo naar de onderstaande foto kijk. We hebben veel gemeenschappelijk toch Lizo Koppejan ?

Deputé, week 25 van dag tot dag (2)

Dinsdag

Gedeputeerde staten overleg bij de Gemeente Tholen en gevolgd door een heerlijke lunch. Na de lunch krijgen we een rondtoer door Tholen en wordt geduid wat er allemaal speelt in de Gemeente Tholen .

Onze besluitenlijst treft u in deze link aan. Twee besluiten als voorbeeld uit onze besluiten:

Subsidie voor monitoring insecten

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het slecht gaat met insecten, zowel wat betreft biodiversiteit als biomassa. Deze onderzoeken worden normaal gesproken gedaan met zeer arbeidsintensieve vangmethoden. DIOPSIS is een systeem waarmee insecten volledig geautomatiseerd kunnen worden gefotografeerd, herkend en gemonitord.

Subsidie voor proef met twee irrigatiesystemen

Steeds vaker leggen akkerbouwers in Zeeland druppelirrigatie aan om efficiënt en energiezuinig met water om te gaan. Dit zijn dunne tapes met druppelaars die net onder de oppervlakte van het maaiveld liggen. Een groot voordeel is dat het water direct ingebracht wordt in de wortelzone van de plant.

Woensdag

Het comité van toezicht Interreg Vlaanderen Nederland vindt afwisselend plaats bij een Provincie. Deze keer zijn wij als Provincie Zeeland aan de beurt gevolgd door een lunch voor de deelnemers.

Interreg Vlaanderen-Nederland ondersteunt samenwerking tussen Vlamingen en Nederlanders voor een beter Europa.

  • Een slimmer Europa
  • Een groener Europa
  • Een socialer Europa
  • Een Europa zonder grenzen

Brussel

Na nog wat overleggen intern gaat de reis - in de avond - naar Brussel naar Huis van de Nederlandse Provincies (HNP). Na de bestuursvergadering van het HNP krijgen we een diner aangeboden en heeft onze permanent vertegenwoordiger Pieter Jan Kleiweg de Zwaan het hoofdlijnenakkoord geduid in relatie tot Brussel. Goed om te zien en te horen dat de vertegenwoordigers van Nederland voortvarend aan de gang gaan met het hoofdlijnenakkoord. Chapeau en dank voor de duiding.

Deputé, week 25 van dag tot dag (3)

Donderdag

Sportdag

Vandaag staat de sportdag van de Provincie Zeeland op de rol. Een prachtige dag weer welke begint met een lekke band van de auto. Maar goed dat we bijna op plaats van bestemming waren en de laatste kilometer te voet kon worden afgelegd. Goed voor de stappenteller moet je maar denken - want beweging schiet er wel bij in, gedurende de werkweek.

De opening van de sportdag is deze keer aan mij en die hou ik maar zo kort mogelijk. Geen ellenlange verhalen want daar zit niemand op te wachten. Men zit te wachten om in actie te komen en het programma laat een veelvoud van activiteiten zien. Hoop en verwacht wel dat we volgend jaar gaan kleiduiven schieten - dat is ook sport!

Toch mooi te zien dat er zo veel mensen aan deelnemen en dat is goed voor de teamspirit.
Deputé, week 25 van dag tot dag (4)

Mijn deelname een de fietstocht onder begeleiding van Hans Woittiez is een mooie tocht van ruim 20 kilometer op een "niet" elektrische fiets. Terwijl ik dat zeker niet meer gewoon ben! Niet zeuren en gaan.

Deputé, week 25 van dag tot dag (5)

Haringparty

Begin van de avond reis ik af naar de haringparty georganiseerd door Promotion Council North Sea Port en ik heb het genoegen het eerste vaatje haring uit te reiken aan de hoogste bieder.

De haringparty is al decennialang een Nederlandse netwerktraditie. De eerste vangst van het nieuwe haringseizoen is in het hele land reden voor bedrijvenclubs om met elkaar te netwerken én een Hollandse Nieuwe weg te happen.Tijdens de bijeenkomst in de De Lasloods wordt symbolisch het eerste haringvaatje van het seizoen geveild aan de hoogste bieder.

De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar KiKa (Nederland) en KickCancer (Vlaanderen).
Deputé, week 25 van dag tot dag (6)

Wie legt wie het zwijgen op?

Aan het einde van de haringparty is een fotomomentje aangebroken met Ton Veraart voorheen statenlid van D66 in de Provincie Zeeland . Wouter Versluijs ff goed opletten want wellicht is nabij dat hij overstapt of iemand het zwijgen wordt opgelegd - met een glimlach. Even kijken of Wouter Versluijs het leest en reageert Ton Veraart . Benieuwd.

Ton is van Havenwerk en een gedreven ondernemer die ik al jaren ken. Kijk vooral eens op zijn website. Altijd lachen met een serieuze ondertoon.

Deputé, week 25 van dag tot dag (7)

Na een gezellige en goede avond van netwerken richting huis. Volgend jaar ben ik weer van de partij Charles van den Oosterkamp . Overigens goed om zo veel ondernemers te spreken.

Vrijdag

De morgen begint met de commissievergadering bestuur met een belangrijk thema op de agenda: het tolvrij worden van de N.V. Westerscheldetunnel . Het is aan collega Harry van der Maas om de veelvoud van vragen te beantwoorden en aan mij een kort antwoord op vraag van Christine Govaert namens Wouter Versluijs van D66.

Landelijke top

Om 11.30 naar de landelijke top te Beesd. Op het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vindt deze top plaats. Met gemengde gevoelens aan het einde van de dag richting Zeeland omdat deze landelijke top mij is tegengevallen.

Visie en stip aan de horizon - doen zou mijn oproep zijn!

Men heeft het bij voortduring over een visie en een punt aan de horizon terwijl men maar niet tot uitvoering komt. Maar goed, dat is mijn afdronk van deze middag.

Voedselzekerheid op nummer 1, respect voor de boer, de natuur in balans met het landelijke gebied en last bus not least: niet lullen maar poetsen.

Het landgoed

Het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Op dit prachtige landgoed zijn meerdere historische locaties te huur als vergader locatie en bevindt zich ook een origineel koetshuis, een zeer gewilde trouw locatie. Daarnaast is het landgoed opengesteld om vrij over te wandelen en te fietsen.

KNJV

Tevens het genoegen gehad om tijdens de top te spreken met de directeur van onze Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging de heer Willem Schimmelpenninck van der Oije . Ik ben stellig van mening dat we in het faunabeleid de praktijk mee moeten wegen. Dan zou de KNJV toch aan zet moeten zijn Femke Marije Wiersma en dat komt zeker goed met onze Femke Marije Wiersma aan zet.

BBB overleg en BBQ

Op de terugreis aangemeerd bij de fractievergadering van BBB Zeeland PS en WS afsluitend met een BBQ. Weer een latertje maar wel fantastisch afgesloten met een BBQ - goed georganiseerd weer door o.a. Christine Govaert e.o.

Zaterdag

De dag dat er niets moet behouden veel lezen voor de komende week en in de middag mijn favoriete hobby beoefenen. Kleiduif schieten hetgeen ik al vele jaren mag doen en best nog wel mee kan met de toppers. Een ronde kleiduif schieten zijn 25 duiven die raak moeten worden geschoten en deze week schiet ik er 22, 22 en 21 van de 25 duiven raak.

Ik voel een artikel aankomen Wendy Wagenmakers - de hobby van een gedeputeerde.

Deputé, week 25 van dag tot dag (8)

Quote van de week

“De wijze sluit zijn hart af, doet zijn deuren dicht en verspreidt licht.”

De week afsluitend in de rechte verhouding

Wens ik u veel wijsheid, kracht en schoonheid en met vriendelijke groet sluit ik af.

Lux ineens nos agit

Delen wordt gewaardeerd beste:

VNO-NCW Brabant Zeeland North Sea Port Promotion Council North Sea Port Smart Delta Resources CO3 Campus Impuls Zeeland ZLTO LTO Nederland BBB BoerBurgerBeweging Tweede Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal

en abonneren wordt warm aanbevolen.

Deputé, week 25 van dag tot dag (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 6110

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.